Krekels eten en op olifanten rijden
Door: Kirsten
Blijf op de hoogte en volg Kirsten
06 Juli 2010 | Laos, Vientiane
Bij jullie inmiddels ook de vakantie begonnen? Lekker hoor en vooral met het mooie weer erbij!!
Hier gaat ie ook nog altijd goed. Ik reis nu alweer bijna 2 weken samen met Eva in Thailand en Laos. Dat is heel gezellig al moeten we af en toe wel wat compromissen sluiten; zo gaat Eva mee op een trekking door de jungle waar we tussen de spinnen en ander ongedierte 'slapen', maar zit ik de volgende ochtend netjes bij de manicure. Voor de pedicure ga ik nog niet zitten; ze gaan met een soort kaasschaaf over je eelt. Brrr... doe mij maar een nachtje tussen de spinnen.
De Aziatische cultuur is wel even wennen; verkopers die overal waar je bent naar je toe komen om je dingen aan te smeren, heel erg pittig eten, weinig mensen die goed Engels spreken en zwaar irritante muggen. Zelfs met onze 95% DEET muggenmelk weten ze ons nog altijd te vinden en komen we elke ochtend weer zwaar gehavend ons bed uit. Ook is er nergens een vaste prijs voor, maar van afdingen hebben we inmiddels een sport gemaakt; we staan geregeld voor 20bath, c.a. 50eurocent, gerust een kwartier te discussieren.
Na onze eerste tourist-day in Bangkok hebben we ook een uitstapje gemaakt naar de Bridge over de river Kwai; een brug die de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog hebben laten aanleggen waarbij veel mensen zijn omgekomen door de barre omstandigheden. Er zit een mooi verhaal achter, maar het is echt een lachtertje van een brug.
De laatste dag in Bangkok hebben we nog meer sightseeing gedaan en zijn we blij als we dezelfde avond de bus instappen naar een stadje in het noorden: Chang Mai, waar het een stuk 'frisser' is (vergeleken bij Bangkok dan). We hadden gepland om daar meteen bij aankomst de trekking te doen, maar als we er zijn blijkt dat we die dag helemaal niet meekunnen omdat er geen groep vertrekt. We zullen dus moeten wachten en DE wedstrijd missen :s.
We zijn de eerste dag dan maar op Thaise kookcursus gegaan. In de ochtend gaan we met z'n achten naar een marktje waar we uitleg krijgen over allerlei ingredienten. Zo zien we van de buitenkant roze eieren die vanbinnen zwart zijn geworden omdat ze een maand lang stilgelegen hebben. Een lokale delicatesse... schijnt gezond te zijn. In de middag leren we hoe we rijst koken, loempia's maken en maken we ieder vier gerechten, check de nieuwe foto's op hyves hoe cool wij aan het flamberen zijn (www.kirstenhuijgen.hyves.nl). Wie weet laat ik volgende keer niet de rijst aanbakken of laat ik het op staan totdat het risotto is.
De volgende ochtend gaan we op trekking! Eerst gaan we op olifanten rijden. Natuurlijk hadden wij weer het enige mannetje uitgekozen. En dat kon je merken ook: als enige lopen wij dwars door het bos i.p.v. over het pad, maait hij verschillende bomen om en weet ie ons goed nat te spuiten, vooral toen ik op z'n hoofd ging zitten wist ie van geen ophouden. We lopen de hele middag tot het dorp. Waar we eerst een lekker eten, o.a. wespen en 's avonds met z'n allen in een grote hut onder het muskietennet slapen. De volgende dag lopen we weer een heel eind en het laatste stuk leggen we af in de bamboeraft. Het is zo spannend dat ik maar even help met peddelen...
Na Chang Mai zijn we doorgereisd naar Luang Prabang, in Laos. Een heel relaxed stadje met heel veel cultuur. Er staan prachtige tempels die niet voor niets op de werelderfgoedlijst staan. Er zijn hier superveel monniken waar we graag een gesprekje mee aanknopen. We blijven hier nog een paar dagen blijven hangen.
Groetjes van ons uit Laos!!
06 Juli 2010 - 10:29
Mike:
wow! klinkt goed. Geniet! -
06 Juli 2010 - 10:32
Mariëtte:
Hey Kirsten,
Genieten hoor van die laaste weken. Klinkt wéér als een supermooi land. Wat heeft de wereld ons toch veel mooie plekjes te bieden!
XXX -
06 Juli 2010 - 10:42
Son:
Geniet van je laatste weekjes.
Knuf -
06 Juli 2010 - 11:06
Mireille:
Begrijp ik het nou goed en heb je wespen gegeten?! Dat koken zag er goed uit op de foto's :). Veel plezier nog. -
06 Juli 2010 - 12:53
Mam:
Slakken in de sla zijn vanaf nu geen probleem meer, evenals een kakkerlak in het brood.
En wat zul je smullen van een overheerlijke rups in de bloemkool. Mmmmm... heerlijk!!
Veel plezier nog daar!
xxxmam -
06 Juli 2010 - 14:37
Marloes:
Mooi, is ook weer geregeld wie er de volgende keer gaan koken! Hier nog geen vakantie hoor.. moetnog 2 weken wachten maar dan wel lekker 2 weekjes met rick door frankrijk rijden. Wanneer komen jullie terug? Kus -
06 Juli 2010 - 16:40
Marieke:
Hey Kirsten en Eva,
Het klinkt allemaal heel goed! Lekkere de jungle in, ik ben jaloers. Voorlopig zit ik in nederland in de Biebjungle van maastricht;). één tip: Laat die roze eieren maar voor wat het is, in China heb je blauw/groene, die ook een tijd liggen.. soort van marinade verhaal, maar ze stinken, om maar over de smaak te zwijgen! Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie volgend verhaaltje!
Kus Marieke
07 Juli 2010 - 19:57
Suus:
Wat leuk dat Luang Prabang jouw ook is bevallen! Ik heb in totaal een week gezeten daar. Eerst 5 dagen en toen nog eens 3! Ik weigerde alleen 20.000 kip te betalen voor elke tempel ;) Veel gave dingen doen jullie trouwens, geniet er lekker van! Mooie foto's ook online, wat voor camera gebruik je? Hoe hebben jullie die reis vanuit thailand eigenlijk gemaakt? met de slowboat of bus? Gaan jullie naar vangvieng? Ik werk nu in een eetcafe in DH en daar loopt met elke voetbalwedstrijd een meid rond met een oranje tshirt uit vangvieng ;)
Ik ben iig jaloers, zou zo bij jullie in Laos willen zijn. Was mijn favo land! Carpe diem! xxx -
08 Juli 2010 - 05:27
Evelien:
Haa Kirsten!
Jullie doen echt alles daar! Super leuk!
Ga zo door! -
12 Juli 2010 - 07:19
Harry:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik hoop dat je een leuke dag hebt, ondanks dat "Oranje" je niet gaf waarop je gehoopt had.
13 Juli 2010 - 08:11
Marc Van Tielen:
Hee meid leuk om te weten dat je het helemaal naar je zin hebt.
Spreek je over enkele weken Have Fun en let op jezelf
Gr Marc -
13 Juli 2010 - 08:15
Marc Van Tielen:
Ik vergeet je helemaal te feliciteren ben maar 1 dag te laat hahaha
dus lang zal je leven in de gloria etc etc
xxx
Marc -
14 Juli 2010 - 20:06
Loes:
Het gezegde: 'de laatste loodjes wegen het zwaarst' gaat voor jou niet op. Zo te lezen zijn het de kersen op de taart waar je nu van aan het genieten bent.
Klopt natuurlijk ook niet, want je hele reis is volgens mij EEN GROTE TAART MET KERSEN!
Tot gauw.
Loes x -
14 Juli 2010 - 22:18
Bob:
Nog 16... -
17 Juli 2010 - 13:14
Loes Bukman:
Hoi Kirsten,
Nog gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor je kaarten. Leuk om je verhalen te lezen. Veel plezier nog deze laatste weken.
X Loes